Lumilauta- ja laskettelutarvikkeet – laskettelusukset, lumilaudat, siteet ja monot netistä

0 Flares 0 Flares ×

Jos jossain lajissa välineillä ja tarvikkeilla on merkitystä, voisi sen sanoa olevan laskettelu ja lautailu. Molempiin talviharrastuksiin kannattaa varustautua kunnolla, jotta välttyy pahimmilta välinerikoilta, paleltumilta, kaatumisilta ja loukkaantumisilta.

Blue Tomato on legendaarinen laskettelu- ja lumilautaverkkokauppa, jonka valikoimista löydät kaiken tarpeellisen mäkeen aina laudoista ja suksista monoihin, vaatetukseen ja oheistuotteisiin. Hintatasoltaan Blue Tomato on erittäin kilpailukykyinen ja brändivalikoimissa on kaikki isoimmat nimet (ja iso liuta vähemmän tunnettuja merkkejä).

Lasketteluvarusteiden lisäksi löydät Blue Tomatosta surffi- ja skate-varusteet.

White Room White Room Store on laadukkaiden ja tyylikkäiden lasketteluvälineiden ja -vaatteiden erikoisliike. Merkkeinä löytyvät mm. Moment, Sweet Protection, Peak Performance, Elevenate, Trew, POC, Kask, Marker, Dakine, Black Diamond, Evoc ja Holmenkol.

Lasketteluvarusteiden lisäksi kaupasta löytyvät myös maastopyöräily tarvikkeet (kypärät, vaatteet ja tarvikkeet.

Lautailu

Lautailuun tarvitset luonnollisesti laudan, siteet ja kengät. Yleensä aloittelijoiden laudat ovat sopuhintaisia ja käytettynä ostamalla alkuun pääsee jo muutamalla satasella. Ihan uudenkin laudan saa halvimmillaan alle 200 euroon, mutta kannattaa muistaa, että sitä saa mistä maksaa. Kun puhutaan oikeasti hintavista laudoista, pyörivät lähtöhinnat yli tuhannen euron paikkeilla.

Tunnettuja lautamerkkejä ovat muun muassa Burton, F2, Lib Tech, Roxy, Forum, Salomon, Batelon, Rome, K2, Nitro, Ride, Icon, Atomic, Jones, Gnu, Lobster, Rossignol, Slash, Signal, Flow, Elan, Drake, Arbor, Völkl, TRANS, Amplid ja Capita. Merkkejä on toki kymmenittäin lisää, mutta tähän emme millään viitsi kaikkia listata.

Lautoja on erilaisia eri käyttötarkoituksiin. Aloittelevan lautailijan kannattaa valita pehmeämpi lauta, jossa on loivempi sivuleikkaus. Tällaiset laudat ovat helpommin hallittavissa ja niitä on parempi käsitellä hitaassa vauhdissa. Laudan pituus tulisi olla noin laskijan rinnan ja leuan välimaastossa.

Laskettelu

Laskettelussa pääset helposti alkuun ostamalla joko käytetyt tai uudet sukset, monot ja suksisauvat. Moni lautojakin valmistava merkki tunnetaan myös suksipuolella. Tunnettuja ovat esimerkiksi Salomon, Rossignol, Atomic, Fischer, K2 ja Völkl. Uutena ostettuna edullisimmat sukset ovat usein muutamien satojen eurojen hintaisia. Hintaluokan yläpäässä puhutaan usein hieman alle tonnin paketeista.

Päälle tarvitset tietysti monot, jotka voivat helposti maksaa toiset pari saturaista. Toki alle 200 eurollakin pääsee helposti jo alkuun. Sauvat vastaavasti eivät ole pakollinen osa sukseilua, mutta silti monelle suositeltava lisä varustepakettiin.

Leave a Comment